Skovning af store træer til energiflis

Oparbejdning af store træer til energiflis

flisning-stort-træ1

Fældning og flisning af ældre nåletræshegn og andre store træer.flisning-stort-træ2

Der er nu mulighed for at få store træer og træ fjernet og flist til energiformål (energiflis). Effekter, som ofte er svære at skove og afgrene og effekter, som er for tykke til andet salg eller som er lidt krumt eller på anden vis uanvendeligt i industrien. Det vi i skovbrugstale kalder energitræ eller brænde.

Ved f.eks. fjernelse af ældre nåletræshegn eller store popler i løvhegn. Skoves træerne, enten med maskine eller manuelt, og de køres ud til læggeplads, hvor træet flises med en meget stor flishugger. Den kan tage op til 90 cm i tykkelse. Det er meget vigtigt, at der siden kan køres til aflægningspladsen, da energiflis afhentes med lastbil med hænger. Der skal være fast vej/fast bund, således at bilen kan komme til og fra. Der skal også ofte køres flere gange for at få energiflisen væk og transporteret til varmeværket.

flisning-stort-træ3Økonomien er positiv ved langt de fleste opgaver i denne størrelse træ. Træ, som det før kostede en del penge at høste og fjerne. Ring og få en aftale om metode og pris. Vi vil gerne løse opgaven. Normalt fældes træerne og køres ud umiddelbart derefter. Selve oparbejdningen af træerne kan gøres straks eller man kan vælge at lade træerne udtørre. Der kan gives faste priser på opgaverne per rummeter. Opgaverne kan udføres hele året rundt.flisning-stort-træ4flisning-stort-træ5